Blir det en bok någon gång?

Ingen spikrak väg direkt…

Och inte molnfri heller. Min debut Skuggvinter tog rejält med tid på sig från tanke till färdig bok. I en intervju med Borås Tidning i augusti 2018 sa jag angående nuvarande manus Vårmörker ”Synopsis är klar, och den ska inte ta tio år att skriva”.

En av de saker jag tycker om med mig själv är att jag oftast är realistisk. Och jag tror att jag tänkte; den får högst ta fem år. Då visste jag naturligtvis inte om vad som skulle hända i mitt liv, och det är ju tur😉Men…hur går det med skrivandet?

Det går, men det är segt. Och det beror förstås på yttre omständigheter som jag måste ta hänsyn till, men det beror också på min attityd till det.

Jag har otroligt svårt att se skrivandet som ett jobb, utan halkar nästan alltid in i fällan att det är en oerhört lyxig hobby som jag, en utmattad fyrabarnsmamma möjligtvis kan kosta på mig några timmar i veckan. Sorgligt, och typiskt kvinnligt misstänker jag. Och jag är trött på det! Faktum är att det är nog bannemej lika jobbigt att skriva på mitt manus, som att inte göra det, för det tar mycket energi att veta att jag konstant bortprioriterar något som är viktigt.

Så nu har jag gjort ett schema; Lördag, söndag, måndag och onsdag, (dagar då jag inte åker till jobbet): 2 timmar per dag. En av dessa dagar kan jag dra ner till 1 1/2 timme vid behov. Tisdag, torsdag och fredag (då jag jobbar) 30-45 min. En valfri dag i veckan kan jag ta ledigt✨Vad tycks?

Tror att det ska vara ett schema jag orkar med, och har sedan i söndags skrivit nästan lika mycket som de två föregående veckorna tillsammans. Håll gärna tummarna med mig, eller be en liten bön för att det ska gå bra🙏Och du som skriver själv, eller har ett annat intresse du försöker hålla liv i; Har du några synpunkter? Tips, eller tankar? KRAM på dig hur som helst, och tack för att du läste🤗

15 reaktioner till “Blir det en bok någon gång?”

 1. Det làter som en super-plan syrran!!! Du har sàklart ràtt bàde nàr du sàger att livet kommer ofta emellan, o det kan man inte rà pà, men att det kanske mest, àndà, beror pà vàr attityd.
  Ta mig o mitt màlande!!! Det àr àààààr sedan jag màlat…Pà RIKTIGT(=regelbundet). Aven om jag ofta hòr mig sjàlv sàga ”nàr jag hade tid, innan Johan” etc etc sà vet jag att det àr làngt ifràn hela sanningen. Jag kan inte med bàsta vilja i vàrlden bara skylla pà tiden!!! Det handlar om min attityd: jag VAR konstnàr och tror mig inte làngre vara en…Hur som helst nu àr det sà att nàgot hànde i mig, fòr inte sà lànge sedan, inte heller helt nyss, som har àndrat riktning i min attityd. Nu àr jag òvertygad om att det inte alls behòver vara sà…och att jag faktiskt visst àr konstnàr fortfarande om jag bestàmmer mig fòr att det àr en viktig del av mig, om jag vill ge det tid.
  Det kan du ge dig sjutton pà att jag gòr, hittar utrymme till det!!!

  Tack fòr ordet!!! Ha en underbar dag!

  Gillad av 2 personer

 2. Så bra med ett schema, då vet du vad som gäller! Skulle du bli sjuk får du sjukskriva dig från skrivandet, eftersom det är ditt jobb! Lycka till med skrivandet 🙌 📕❤️

  Gillad av 2 personer

 3. Det skall bli kul att följa ditt skrivande. Hoppas du berättar lite om det under resans gång så att säga. Låter jättebra att du har avsatt speciella dagar till skrivandet. Det försöker jag göra med bloggandet också som tenderar att ta alltmer tid i anspråk!

  Gillad av 2 personer

  1. Så inspirerande att du vill läsa mer, mitt skrivande är bloggens röda tråd, så det kommer😀Finns också lite att läsa ut pågående manus, några inlägg bakåt om du vill och hinner någon gång. Bra att schemalägga bloggandet också, följarna gillar när inläggen är regelbundna. Ska bli kul att följa dig också☺️

   Gilla

 4. Kul att du verkar ha börjat hitta tillbaks till nån slags rutin igen i alla fall 🙂 jag reflekterade över det med hos mig för nån månad sedan, och jag tror vi var inne på det med i kommentarsfältet, att det var mycket tankearbete som tog tid mellan skrivpassen samt ångest när man inte skriver men tycker man borde. Och hur mycket mer tid man plötsligt fick när man slutade, antagligen pga ovan nämnda bla. Intressant det där. Jag tänkte aldrig så mycket på det innan, hur mkt tid skrivandet egentligen tar. 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Tack, det tycker jag också är jätteroligt! Visst tar skrivandet tid, ENoRMT mycket tid, och energi. Även tid man inte ägnar åt skrivande, då man har dåligt samvete för att man inte skriver. Lite som att vara student; man kan alltid göra lite till, och lite (mycket bättre)….Kram😊

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s