Nätter jag drunknar

Det är inte så ofta nu, men ibland kommer nätterna med näst intill bottenlös ångest. Som i natt. Jag sov som högst två timmar, och resten av alla minuter kändes som en plågsam evighet.

Jag tänkte så mycket att tankarna tog över och rusade i huvudet och kroppen, och paralyserade mig. Saker som inte borde hänt, som ändå gjort det. Saker jag inte borde sagt, men ändå sa. Händelser, situationer, människor…

När jag inte visste, och inte kunde skydda. Så djupa sår i min själ att jag är brännmärkt, sådant som kanske aldrig helas trots att jag inte vill något hellre. Det är tungt att leva när det känns så svart. Delar ändå, för jag vet att jag, att vi inte är ensamma om att ha det svårt. Även om den insikten just nu är längre bort än vanligt…Kram!

18 reaktioner till “Nätter jag drunknar”

 1. Jo, det är många som har det svårt, själv har jag aldrig upplevt ångest eller andra mentala svårigheter, inte vad jag vet i alla fall. Jag har dock under mitt snart 60-åriga liv mött många som har eller har haft det väldigt svårt under längre perioder. Min son har en ADHD diagnos, men den har en väldigt liten för att inte säga obefintlig påverkan på honom och omgivningen.

  Gillad av 1 person

 2. Tror många någon gång känner ångest, men det är inte så många som berättar. Att göra det är en styrka!
  Hoppas du känner dig lite bättre nu.
  Kramar ❤❤

  Gillad av 1 person

 3. Jag gillar det här inlägget för att jag kan relatera till det du känner. Sen vill jag förstås att varken du eller jag ska känna så här. Men det gör vi. Ibland.
  Kram pårej!

  Gillad av 1 person

  1. Det är mest därför jag delar, för jag vet att många har det jobbigt, och jag tror att det vore en hjälp om fler kunde vara öppna med det. Jag tycker om din blogg av samma anledning. KRAM❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s