Göra sommar

Varje gång jag går förbi denna skylt i hallen ilar det till av lycka i bröstet.

Så den får nog stå kvar där ett tag. Och oavsett väder försöker jag skapa andra ljusa stunder och framför allt just nu, känslan av sommar.

I förrgår var vi tre som åkte till Borås och skulle äta lunch någonstans där vi aldrig ätit förut. Sedan kunde vi inte riktigt enas om var, men det vi åt var så gott och det var huvudsaken. Kaffet efteråt dracks i pappmugg på Stora torget.

På hemvägen var det riktigt svettigt i bilen, så vi åkte direkt och badade. Det var kallt, men inte så fruktansvärt kallt som när brorsan och jag doppade oss i samma sjö i lördags.

Planen för i dag, en mulen och blåsig dag, är ett besök på bibblan med supergod glass efteråt. Var vet vi inte riktigt, det blir ett litet äventyr att ta reda på.

Det är något för ett av barnen som är riktigt plågsamt just nu. Det gör givetvis ont även i mig. Men det finns annat att glädja sig åt. Livet är nästan aldrig perfekt, för någon. Därför är det extra viktigt att gripa tag i alla ögonblick, händelser och dagar som är bra, och försöka skapa utifrån dem.

Jag hoppas att du som läser detta, och kanske känner igen dig i det skaviga och såriga när allt man vill är att sommarlovet / sommaren ska bli bra, har lusten och kraften att göra detsamma, alla stunder du orkar. Och framför allt att du vet om att du inte är ensam🫶

Lämna en kommentar