Vardagslycka

Risk för upprepning här, men som ni kanske vet pausade jag manus Vårmörker i januari för att gå en andlig kurs. Men förra veckan blev saknaden för stor, och jag läste igenom det jag jag har skrivit, vilket är ca två tredjedelar av ett helt manus. Och blev nöjd🙏☺️

Nu är tanken att inte börja skriva ”för fullt” innan kursen är klar, men sedan genomläsningen har jag ändå suttit vid datorn några gånger, funderat och sammanfattat. Det fantastiska med mitt, och många andras författande, är nämligen att man kan göra mycket jobb i huvudet, mellan skrivpassen. Det är en av anledningarna till att jag älskar mitt arbete som lokalvårdare!

Jag tycker om att städa, göra rent, och skapa trivsel. Men ännu mer tycker jag om den ordning som uppstår i mitt huvud när jag får gå ifred på fabriken där jag alltid är. Jag har kollegor som säger att de aldrig skulle stå ut med att vara på ett ställe för jämnan, och det kan jag förstå. Men jag upplever sällan tristess, för det händer så mycket inuti.

Att trivas på jobbet☺️

Jag umgås med karaktärer, och ifrågasätter intrigen i Vårmörker. Jag tänker ut blogginlägg, och händelser och inlägg på Insta som jag ofta lägger ut på frukostrasten, (som nu). Jag sätter intentioner, och ber. Ibland, när det är tyst omkring mig, ringer jag ett och annat samtal. Sedan är jag plötsligt klar med min arbetsdag och åker hem. Så enkelt, så skönt🙏

Avslutar med ett kort som kaninerna nog skulle kalla vardagslycka💚De har också vårkänslor!

8 reaktioner till “Vardagslycka”

 1. Härligt att du gillar ditt manus! Fint också att du tycker om att städa, göra rent, och skapa trivsel. Jag önskar att jag var mer så: de gånger jag gör fint och det luktar gott (av till exempel såpa) mår jag extra bra.

  Gillad av 1 person

  1. Det är underbart att älska sitt manus, men det ska ju också sägas att det beror på pausen. Alltså, jag tycker genuint om berättelsen, men många gånger när det krånglar avskyr jag det…Är säker på att du vet vad jag menar😉

   Gillad av 1 person

 2. Glad att läsa att du kommit igång med bokmanuset igen! Heja dig!
  Förnöjsamhet med vardagen är viktig tycker jag – och jag känner igen känslan av att gå i egna tankar och funderingar under ett städpass – har ju också jobbat som lokalvårdare på ett större företag 🙂
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s