När gosedjuren checkar ut…

Jag säger bara: löss…Igår avlusades hela familjen, IGEN. Gud, vilken JOBBIG och krävande procedur….Inte bara avlusningen, även om den i sig verkligen är ett jobb, speciellt kamningen efteråt…Men, även; dammsuga. Madrasser, mattor, möbler. Bilen, hjälmar. Stora hörlurar🥹

Om jag ändå kunde flyga fram över hela huset med en magisk kvast

-Ni får betala om de går sönder, röt vår äldste. Vid det laget orkade jag inte ens sucka längre. Min lus-dag hade börjat 9.40, då jag åkte och köpte några nya lakan, örngott, borstar, lusmedel, spray som förhindrar nya lusangrepp (förhoppningsvis)…

– Varför hör du ingenting jag säger? ropade min man.

– För jag lyssnar på David Bowie, svarade jag.

– Var är Tigris? flikade min yngsta in när hon såg att jag äntligen tagit av mig mina (dammsugna lurar). Då var klockan halv nio på kvällen. Jag hade druckit ett stort glas vin, och tvättat och städat i oändlighet.

Det var lite svårt att hitta lugnet hos oss igår…

– Tigris har åkt till Shanghai i några dagar, sa jag. Hon kommer tillbaka.

– Shanghai har stängt ner, sa min man. Han stod bakom henne med fläckig t-shirt och lus-schampo i ena handen, och såg väldigt bister ut.

– Det informeras Tigris säkert om på Landvetter, sa jag. Sedan tog jag ännu en hög lakan i famnen och gick ner till tvättstugan. Där Tigris och några andra kollegor låg instängda i plastpåsar, och säkert drömde om något annat. Kanske till och med om Shanghai…😉

Är man inte förtjust i löss, kan man hitta lite mer ro på min hemsida i dag☺️Om man tilltalas av healing vill säga. Tack för att du läste, ta hand om dig❤️Och vad du än gör, få inte löss…

http://healingnaradig.com/

15 reaktioner till “När gosedjuren checkar ut…”

 1. Ska försöka undvika det. 😉
  Men med små barnbarn så kan man aldrig vara helt säker på att inte drabbas.
  Vi hade tur när våra egna barn gick i skolan och klarade oss.
  Vi och du är nog för övrigt i en liknande situation när det kommer till städning inkl allt. Känns som om vi inte vill städa mer det här året.
  Tredje visningen på huset idag – hoppas att det blir den sista.

  Hoppas nu att alla ansträngningar hos er gällande lössbekämpning har lönat sig.

  Gillad av 1 person

 2. Oj, vilket jobb ni fick! Men nu blir allt rent och fräscht, och du kan pusta ut för den här gången – och kanske njuta fem minuter!

  Gillad av 1 person

 3. Usch så jobbigt! Jag ska sluta klaga på hur två katter skitar ner med sand, hår och kladdig mat i en lägenhet. Ditt avlusande var värre, Kamma på nu, dårå!

  Gillad av 1 person

 4. Alltså löss är min värsta mardröm.. det bara kryper i mig.. är så glad att mina tjej ännu ej haft det.. peppar peppar..

  Usch lider med er… hoppas ni inte får till ska det, håller alla tummar

  Gillad av 1 person

  1. Vidrigt…och våra tjejer HATAR att vi håller på med deras hår och gormar på oss..Men, men, det är bara att kamma på…och städa…och tvätta…nu har vi börjat kamma med vinäger också, det ska vara effektivt. KRAM❤️

   Gilla

 5. Har klarat mig från detta, löss dök upp igen under 70-talet när jag själv gick i skolan, sonen som snart fyller 17 har undsluppit detta. Jag har dock sedan han började skolan sett till att ha lusmedel hemmavid, man vet ju aldrig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s