Visst är det mörkt…

Mycket känslor, både ledsna och glada…En extra mörk värld just nu, ingen kan väl påstå något annat🥲

Men givetvis finns det sådant som värmer också. Ovan en bild från vardagsrummet! Mycket elda lär det bli i höst och vinter. (Ja, mamma och pappa, sotaren har varit här regelbundet;)

Värme i annan form, vår yngsta med Domingo

Kärlek borde alltid värma, tänker man. Men efter att i en dryg månads tid ofrivilligt ha lyssnat på storasysters kärleksdramer i rummet intill har yngste sonen fått nog…Om han någon gång får en flickvän får 20 minuters kontakt varje dag räcka, deklarerade han häromdagen.

Ransonering på kärlek borde det vara, tycker fjortonåringen

Ekonomiskt sett försöker vi, som var ekonomiska redan innan, spara in på nästan allt. Ibland tycker jag om den lilla utmaningen att göra matpåsarna billigare. God mat behöver inte kosta skjortan. Pasta med vitlök och krossade tomater, serverade med små varma baguetter gillas av alla, och syrran i Italien har sannerligen smakrika tips.

Dessutom är det bara en i familjen som protesterar när det serveras pannkakor, och han får något annat då. Men så finns det så mycket vi inte kan hoppa över att köpa; Bensin till två bilar, kläder och skor till växande barn, de nästan ständiga inköpen på apoteket, Alvedon, hostmedicin, halstabletter, linsvätska, Voltaren till värkande axlar, alltid är det nåt…

Stämningsfull promenader är gratis, vilken tur🙏

Ändå är det ingenting att klaga på. Verkligen ingenting. Vi kommer klara våra utgifter, vi kommer inte behöva flytta på grund av ökade kostnader. Det viktigare har vi; mat i magen, tak över huvudet, familjen samlad. Ingen självklarhet alls. Inte i Europa, inte i världen..

8 reaktioner till “Visst är det mörkt…”

  1. Nöden är uppfinningarnas moder. Det finns mycket god mat för en billig penning. Gott att ni inte behöver frysa🥶, utan kan elda. Ha en fin helg ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s