En jul för nissar, och vissa…

Så smyger julen sig närmare, dag för dag. Vissa spår är synliga, adventskalendern hittas lite här och var, en lucka fattigare om dagen, några tomtar har trotsigt ställt upp sig i fönstret i vardagsrummet trots att de flesta i familjen hävdar att det är för tidigt, och julgranspapper ligger inklämt i bokhyllan(?)

Andra spår är mer subtila; en liten kartong som innehållit polkagrisar till granen i hallen (tom) intensiv brevväxling mellan vår yngsta och de mystiska nissarna som har en pytteliten dörr in till oss, en önskelista som kommer som ett sms.

Det här är första året någonsin vi drar ner på julklapparna för barnen, och det beror naturligtvis på alla stigande priser. Även vad gäller övrigt försöker vi spara förstås, som många andra. Jag fryser nästan ständigt hemma. Här bör tilläggas att jag är en väldigt frusen person, de andra tycker inte att det är särskilt kallt.

Vår lyx hemma

Vad gäller bensin kan vi inte spara så värst mycket, vi måste till jobbet, och busskommunikationerna är usla…Men jag hoppar aldrig över brödbaket numera, och en del av vardagslyxen i kylskåpet är borta.

Potatis kokar jag extra av när jag ska ha, alltid någon som blir glad, och gärna steker det med olja och grillkrydda på kvällskvisten. Gott, billigt och mer näringsrikt än frysta pommes.

Men mitt i allt, hur bra har vi det inte ändå? Helt otroligt bra, om man jämför med så många…Det är viktigt att komma i håg det nu, kanske särskilt extra viktigt när det lackar mot jul, dag för dag.

Alla dessa hem som förstörts, och alla människor💔

13 reaktioner till “En jul för nissar, och vissa…”

 1. Ja, vi har det väldigt bra! Vi fryser här också av och till både ute och inne, men ändå under goda förhållanden. Så länge vi har mat för dagen och tak över huvudet får vi vara tacksamma. Potatis är gott😊. Fint inlägg❤️

  Gillad av 1 person

 2. Jag är också en som fryser mer än andra. Medan min man går i T-shirt här hemma har jag linne, långärmat och tröja på mig 🙂. Men vi har det verkligen bra som har, förutom elelementen, två eldstäder och massor av ved att elda med.
  Potatis är gott, och den blir ju bara nyttigare om den kokta har fått kallna innan man värmer den igen.
  En varm kram kommer här ❤️

  Gillad av 1 person

 3. Vi har det ändå väldigt bra … och vi behöver bara se nyheterna på tv för att inse det. Det är svåra tider för många här också och många har stora problem att klara vardagen när allt blivit så mycket dyrare.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. När det gäller julen har jag bara ångest numera efter de senaste jularna när jag har känt mig ensam och utanför. Samtidigt har jag det väldigt bra jämfört med vissa andra. Tänkvärt…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s