Påsk med ett brak!

Det där braket kom faktiskt redan innan påsk. ”Jag känner mig lite konstig, sa maken”. Så tog det en kvart och så var han dunderförkyld med feber. Då är han nog bättre till påsk, tänkte jag. Och fixade och trixade lite extra, eftersom han låg nerbäddad.

Det är sannerligen lättare att hålla humöret uppe när solen skiner

Ställde in ett möte vi skulle gått på tillsammans, köpte extra näsdukar och extra annat också, det var ju snart påsk och yngsta är världens bästa på att fira högtider. Så jag trängde ner påskägg och fjädrar och grejer bland maten. Vid ostarna stod ett par och diskuterade upprört.

”Jag känner inte för att köpa den, sa mannen. Det säger absolut ingenting om smaken att det är en högtidsost, det kan smaka hur som helst. Cheddar däremot, det känner jag till”.

”Ja, men den kostar 179 kr/kg, så det går inte”, svarade kvinnan. Jag tyckte att båda hade rätt. Sedan tog även jag surmulet en högtidsost fast jag älskar cheddar.

Så kom skärtorsdagen. Maken var lite bättre, och jag på gott humör där jag avverkade Apoteket, Hemköp och Kappahl på väg hem från jobbet. Då ringde yngsta med gråt i rösten. Något hade hänt på skolan. Som tur var hade det pratats om och retts ut tillsammans med lärare och några andra elever, men mitt humör sjönk…När jag kom hem mötte maken mig i dörren för att berätta att vår äldsta dotter fallit nedför en hel trappa i skolan…

Kanske flög hon förbi några trappsteg, likt en häxa?

Hon måste haft änglavakt ändå, för hon hade bara några blåmärken på benen, även om hon hade ont överallt. Men eftersom hon slagit i huvudet ringde vi 1177. Efter en halvtimmes samtal med en sjuksköterska som checkat av allt möjligt, blev rådet att vi kunde avvakta att söka vård just nu. Vi fick en lista med symptom att hålla koll på men…phu, hon verkar må bra!

Det är även något mer som hänt, men det har jag nog förträngt. Just det, yngsta blev superförkyld i går. Därav skriver jag detta inlägg i ett ganska slitet tillstånd, natten var inte den bästa för henne, och inte för mig heller.

Men, men…nu är det alla fall påskafton och vi ska försöka ta oss igenom denna dag oskadda.

Vilket bör funka för aktivititen ska mest bestå av att leta påskägg i trädgården, och sedan äta upp innehållet i dessa. För övriga familjen.

Jag måste nog städa en del, inser jag, och hänga lite på mina andra bloggar. Jag har ju precis blivit certifierad Emotion Code® Practitioner! Det är en fantastisk form av energihealing som, då den arbetar via det undermedvetna, också med fördel kan användas på barn och djur. Om du blir nyfiken och vill veta mer hittar du all information på min hemsida här:

Hem

Men framför allt önskar jag dig en riktigt Glad Påsk🐣💛Där du är snäll mot andra men inte glömmer bort dig själv!

12 reaktioner till “Påsk med ett brak!”

  1. God fortsättning på Påsken.
    Vilken lycka att dottern klarade av flygfärden – hon hade nog änglavakt.
    Vi har haft yngre barnbarnet här i 3 dygn då mamsen var helt utslagen utav norovirus. Hon har nu haft alla 4 virusar som det nämndes om i början av året, förkyld, flunsan, corona och nu detta. Allt sen jul, då det började…. Må det vara över nu för låååååång tid framöver

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s