Vad är lycka?

Det enkla, och samtidigt sanna svaret är förstås att lycka är olika saker vid olika tidpunkter, för olika människor. Och ovanstående mening går att bryta ner i mängder av variationer. Vad som gör mig lycklig ena dagen, kan göra att jag känner mig uttråkad, om det blir för mycket av det. Eller om det inträffar vid fel tidpunkt. Så kanske är svaret inte så enkelt ändå…

Bilden ovan, tagen i vår trädgård, är ren och skär lycka för mig🌸Vi bodde i lägenhet i många år, och jag lovade mig själv att om vi fick hus med trädgård skulle jag aldrig klaga på att det var jobbigt, eller dyrt att renovera osv. Det löftet har jag hållit. Men som sagt, lycka skiljer sig åt från person till person.

Men vissa svar gäller väl alla, kan man tycka? Som att vara frisk, till exempel. Ja, om du har besegrat en sjukdom nyss, har en närstående som drabbats, eller, för den delen är ovanligt klok, då inser du förmodligen att hälsa är en oerhörd rikedom. Men om du är van vid att må fysiskt bra är det mycket möjligt att du inte går runt och uppskattar det för jämnan. Du har ju så mycket annat att tänka på…🧐

Jag tror att lycka inte bara är något som kommer till oss då och då, utan den finns i stort sett alltid tillgänglig, bara vi är villiga att anstränga oss en aning. Nu menar jag inte att man alltid ska leta efter något att vara glad över, vi har ju ett ofantligt känsloregister inom oss som behöver få utlopp. Men, lite oftare?

Lyckliga Lisa

Vad är lycka för dig idag? Eller vad var det igår? För mig är det just nu att sitta och blogga i min blåsiga trädgård och se kaninerna springa runt i hagen. Jag tror att de skulle instämma på just den punkten, faktiskt😉KRAM på dig, och tack för att du läste🤗💙

8 reaktioner till “Vad är lycka?”

  1. Hm … om en stund – det blev en lång stund! Livet kom emellan med besök från LAH , omläggning av vätskande bensår, telefonsamtal från bägge sönerna, middagslur och lite annat 🙂
    Ett fint inlägg om lycka – och tänkvärt! Du har så rätt – lycka är så olika vid olika skeenden i livet … och det finns så vitt skilda orsaker till att känna genuin lycka … som att föda sitt första barn, eller bli farmor … eller att hitta den där speciella svampen som man letat efter i över 20 år! Lycka är förgängligt – och ändå evigt på något sätt 🙂
    Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s