Kan jag börja skriva igen?

Frukostrast med bloggande✍️

Jag vågar knappt tänka tanken, men…Skolstarten har lett till en del nytt i familjen, inte bara för barnen. Tider och hur man tar sig till och från skolan har ändrats för några, och hittills har en väldigt problematisk skolfrånvaro för en av dem vänts till 100% närvaro☺️🙏Hoppas och ber innerligt att det ska få fortsätta så! Hur som helst har denna nystart skapat mer tid för mig. Svårt att uppskatta, men säg kanske ca två timmar per dag. Att dessutom sjukhusbesöken minskat drastiskt, just nu har vi bara EN inbokad telefontid, påverkar. Almanackan ser jättetom ut. Rent praktiskt slukas mycket av denna tid. Från att ha legat efter med allt hemma, ser det riktigt ordnat ut, jag hinner till och med ofta bära upp ren tvätt till respektive garderober. Och klappa mina kaniner🐰💓

Man skulle rent av kunna säga, för första gången på länge, att vi har det mesta under kontroll. Hur långvarigt det blir vet ingen, men jag tänker baske mig njuta av varje sekund. Och inte glömma att vila extra, för det behöver jag. Men ändå, inställer sig frågan hos mig, skulle jag kunna börja skriva på mitt manus igen?

Just nu är det ganska mycket plugg, och praktisk övning, inför diplomeringen till healingterapeut 26-26 september. Men efter det?

Saknar mina karaktärer, och annat…

De flesta som jag berättar att jag pausat mitt skrivande för säger något i stil med; ”Det finns kvar, det mår bra av att vila. Känn ingen press” osv. Helt sant, jag håller med. Men samtidigt handlar mitt skrivande om så mycket mer. Det är en stor del av min identitet. Det har det varit ändå sedan jag vid sju års ålder med darriga blyertsbokstäver skrev i ett väns album; Jag vill bli förfatare”. Vid 44 års ålder gick drömmen i uppfyllelse när Skuggvinter kom ut. Det är för stort för att kasta bort, kanske till och med för att ta en längre paus från, när man egentligen är mitt inne i ett lovande manus. Nu är rasten slut, jag ska hälla upp mer kaffe åt mig, och börja städa lunchrummet.

KRAM, och varmaste tack för att du läste🤗

Inte en pälskling, (som kaninerna) men en av mina älsklingar💖

12 reaktioner till “Kan jag börja skriva igen?”

 1. Det låter helt underbart, det är ni värda. Passa på att samla lite extra krafter inför hösten och njut. Om du återupptar skrivandet eller ej får du se när det är dags. Lycka till med diplomeringen. Vad roligt det låter!
  Ha det fortsatt bra👍❤️🌺. Kramar

  Gillad av 1 person

 2. Underbart!!! Vad mycket fint du har i ditt liv!!! Väldigt rik tillvaro❤ Du kommer tillbaka till skrivandet när tiden är inne o det kommer bli magiskt 😇👍 Bara vet det❤💞

  Gillad av 1 person

 3. Underbart att frånvaron förändrats till närvaro, Många gånger har jag haft ångest över samma sak med ett av barnen. Nu är läget helt tvärtom. Håller med om att det är bra att vila och att manuset finns kvar. Att du är författare försvinner ju inte bara för att du väljer att inte skriva just nu.

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen, är så tacksam🙏Vad skönt att höra att det vänt så för er, det ger hopp! En sak som är bra med motgångar är att man blir väldigt bra på att njuta av sådant som för en del andra är självklart, fast det inte är det egentligen. Sunt att vara glad för allt som funkar, helt enkelt☺️💓

   Gilla

 4. Härligt att vardagen ser ut att funka bättre nu när höstterminen startar. Klart du ska ta upp skrivandet igen! I din takt … när du känner att du vill – helt utan krav!
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s