Världen, som den är

I likhet med de flesta andra blir jag väldigt påverkad av kriget i Ukraina, och hur världen reagerar på det. Jag menar, vi ÄR världen och i lägen som nu blir det väldigt tydligt🌍

Det viktigaste, dricksvatten är inte med på bild

I går, när jag storhandlade började jag köpa på mig ett litet lager. Inte mycket alls med tanke på att vi är sex personer i hushållet vilket gör att några liter vatten skulle gå åt på en eftermiddag, så tonvikten ligger alltså på började.

Jag brukar ha vatten hemma för det är väldigt surt när det plötsligt är stopp i kranen. Eller brukade är ett mer korrekt ord😌Vi har en tendens att slarva med det vi inte tror ska hända, även om vi vet att det gör det ibland…

Men att ha så man klarar sig en vecka, och kan lyssna på radio även om elen försvinner är ju vad som rekommenderas från myndigheter. Ett annat problem som kan uppstå när som helst är om det inte går att handla med kort. Vad sårbara vi är, mitt i vårt digitala samhälle. Därför tog jag också ut lite kontanter och köpte sådant som kan vara skönt att slippa lägga pengar på direkt om det eländet skulle hända. Som hygienartiklar, tvättmedel, diskmedel, extra kaffe osv. I dag ska jag in en sväng på Apoteket och skaffa bl. a extra febernedsättande.

Vi ska också åka över med en kasse basvaror till barnfamiljer som flytt undan kriget och kommit till vår kommun. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något💙💛En trösterik sanning.

Hur tänker du runt detta, och vad gör du?

Annat som hänt är att min syster med son åkt hem till Italien igen. Det var underbart när de var här, och de är saknade❤️Likadant med bror som kom med liten dotter förra helgen!

I kaninhagen skulle vi ha nog ha både krig och kärlek i liten skala om inte stängslet fanns…Två könsmogna hanar är infernaliskt intresserade av allt som rör sig på andra sidan…

Yoko inspekterar Hampus som just då rullade sig i ett hål

Det var allt för i dag ❤️Stor KRAM till dig, vem du än är. Ta hand om dig, och sprid gärna extra kärlek runt dig just nu. Men, som vanligt; glöm inte bort dig själv🤗

10 reaktioner till “Världen, som den är”

 1. Bra prepping, vi gör samma, senast radiobatterier! Känns konstigt och obehagligt med utvecklingen. Men känns bättre när man gör något bra för andra.
  Och så får man glädja sig åt barn och samvaro och kaniner och vår på g! 🥰

  Gillad av 1 person

 2. På jobbet är det Ukrainakommunikation hela tiden. När jag är ledig vill jag nästan… värja mig lite. Jag har kollat upp var närmaste skyddsrum finns, svärmor har ordnat spritkök eller vad det heter och sambon har köpt vikbara vattenbehållare.
  För övrigt… Den där P… han skulle nog behöva en rejäl dos healing för nåt verkar fattas där… 😦

  Gillad av 1 person

  1. Förstår precis, man måste värja sig också, ingen blir ju hjälpt av att vi blir mentalt uppätna av det heller…Vi har inte fått tag på spritkök, lite sent ute, på tal om att värja sig..P ja, ett hopplöst fall, tyvärr. Fruktansvärt…KRAM❤️

   M

   Gilla

  1. Vi väljer själva hur vi gör, och mycket påverkar, bl a livssituation. Vi bor på landet och är sex personer, så vi behöver alltid ha lite framförhållning. Det som är bra med matvarorna vi köpt, och även annat är ju att det inte behöver slängas, möjligtvis bara vattnet. Allt har ju så lång hållbarhet😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s