Sommar och andra grejer

Så är det sommar igen, och det har jag knappt hunnit förstå. Vi har, som många föräldrar, fullt upp med att få ihop barnens långa sommarlov med vår inte lika långa semester.

– Kan jag åtminstone få spruta på mig själv med vattensprutan? frågade vår yngsta argt i eftermiddags . Alla andra badar, mamma. ALLA!

– Jaha, sa jag trött och tog en klunk kaffe medan jag sneglade ut mot kaninhagen. Vi har haft två rymningar sista veckan, och det tar på krafterna

.

Undra vad kaniner tänker egentligen. Inte på riskerna med att rymma i alla fall…

Dessutom har vissa dagar regnat bort, och andra har hon varit förkyld, tänkte jag och gick ut i trädgården. Klarblå himmel och sol. Det var det när vi var på bröllop i Stockholm också, och det smällde ju ändå högre än några ynka bad. Även om det hon sa gav mig dåligt samvete….

Jag lever fortfarande på bröllopet💖

Men det är som sagt inte så lätt att få till allt, och i rättvisans namn har hon hängt mycket med kompisar, och inte haft tid med sin tråkiga familj. Vår äldsta jobbar några veckor, och de andra två är bitvis väldigt upptagna, och andra stunder uttråkade. Men aldrig så till den grad att en liten tömning av diskmaskinen verkar lockande.

Tyvärr kommer jag allt för väl ihåg hur det var att vara tonåring, och jag är hellre mamma. Och även om det är segt, frustrerande och pissjobbigt ibland, ja gud så JOBBIGT, så är jag glad och tacksam över allt bra. Fast, om sanningen ska fram är jag det ofta med hjärtat i halsgropen…

Det är inte lätt att vara ung…men teckna kan flera av mina barn!

Sena kvällar i Göteborg, en är medbjuden på stor konsert och mellansonen ringde nyss från sitt rum, ja, det stämmer, (ibland ringer vi varandra fast vi är i samma hus) för att tala om att han ska bada med vänner i morgon. Och då vill jag helst följa med, fast det får jag förstås inte.

Men skjutsa får jag, och det gör jag. Inte deras fel att vi bor på landet och det går typ två bussar om dagen. Och kanske inte mitt fel att det blir stökigt hemma så fort man vänder ryggen till…Har börjat längta efter semester eller ja, gör jag verkligen det??😳För semestern ska ju tillbringas ..just det, här hemma…Vet inte vad jag ska lägga till här, så tror att det är bäst att jag avslutar. KRAM❤️

9 reaktioner till “Sommar och andra grejer”

 1. Sommarlovet är enligt mitt tycke alldeles för långt, anpassat till jordbrukets behov, men inte tack och lov inte som förr då sommarlovet varade in i september. Sommarlovet matchar dock inte föräldrarnas semester det minsta, för mig är dock detta ett mindre problem numera, sonen fyller 17 i december så man kan stänga dörren hemmavid och ta tunnelbanan in till stan utan problem. När jag var i sonens ålder var det hur lätt som helst att få ett sommarjobb, men det är ganska svårt idag, så han spelar på nätterna och sover länge på dagarna.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är sommarlovet för långt, även om barnen behöver ledighet hade det gott kunnat kortas med åtminstone två veckor, tycker jag. Mina två äldsta fick feriejobb några veckor inom kommunen, vilket både vi och de är glada för, så var det inte förra sommaren. Känner igen det där med väldigt sent spelande…tonåringar😅Och så skönt med tunnelbana!

   Gillad av 1 person

 2. Allt har två sidor! Nu längtar jag efter lite stabilare badväder☀️. Ännu är vinden kall och solen går ofta i moln. Fin teckning🙌

  Gillad av 1 person

 3. Jag har också varit på bröllop 🙂 så roligt och inte särskilt ofta nu för tiden. Hoppas du också får lite eget sommarlov mellan allt det andra. Kram och trevlig midsommar!

  Gillad av 1 person

 4. Härligt med familjeliv – ibland! 🤣🙃
  Önskar hela familjen en trevlig sommar! 😍😍😍😍😍😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s