Vänd på din dag

Hej allihop! I några inlägg framåt kommer jag att berätta personligt om mig, lite om vår familjesituation som är ganska tung och kaotisk periodvis, samt om mitt annorlunda företagande som föddes och fick kraft, både ur en utmattning, och som en konsekvens av vårt familjeliv.

Men i dag vill jag posta något uppmuntrande, med tips om hur du kan vända på en trist dag, eller ditt låga humör. Obs! Speciellt det sista rådet är väldigt ovanligt, MEN väl värt att prova!

Här är jag, by the way. En bild från i höstas

I slutet av inlägget kommer du, som är nyfiken på vad jag gör att länkas till min hemsida.

Men nu, trevlig läsning🔽Vänd på din dag;

Fake it til you make it Det är inte alltid det funkar, men det kan göra det. Alltså att låtsas som om man var glad. Och allvarligt talat, vad skulle du göra då? Gå på träningspasset? Klä upp dig lite extra? Bjuda kollegorna på oväntad fika? Höra av dig till väninnan och bestämma tid för träff? Listan kan göras hur lång som helst på den lilla extra ansträngning vi ofta gör, för både oss själva och andra, när vi mår bra. Om du gör bara lite av det en trist dag kan det räcka för att må bättre. Och andra gånger räcker det  för att vända på hela skutan!

En fika är sällan fel

Ring någon Och det ska helst inte vara någon du bara kan vräka ur dig allt elände över, utan en släkting du inte pratar med så ofta, eller en bekant, någon där det krävs att du är lite artig och formell. Även om du vill svara att allt är åt helvete när du får frågan, så säger du något i stil med ”Det knallar på”, eller något liknande, och sedan frågar du hur hen har det?

Även om du helst inte ska ringa din suraste faster, kan det hända att du lägger på luren och upptäcker att det var vilsamt att lyssna på någon annans bekymmer. Kanske tänker du att du har det ganska bra när allt kommer omkring, eller att det var skönt att äntligen ha ringt det där samtalet. Eller började du berätta om något ur ditt liv, något av allt som faktiskt är bra, och blev på bättre humör? Grattis i så fall, ibland kan det vara så lätt att skifta sin vibration!

Visst är det skönt att förlora sig i en bra bok☺️

Gör något för dig Beställ parfymen du vill ha! Eller boka en tid hos frisören (om du behöver det förstås).  Ta dig tid att gå till Bibblan, och låna en hög. Även om du för tillfället skulle vara så nere att du inte bryr dig vet du att det kommer en dag när du njuter av att vara snygg i håret, eller ha en bra bok till hands. Gör du något du skjutit på ett tag kan du dessutom bocka av det på att göra-listan!

Vila från sociala medier Ja, varför inte? Du slipper sucka olyckligt (eller irritera dig) på harmoniska och lyckliga inlägg. Är du som de flesta andra tänker du förmodligen med jämna mellanrum att du borde logga ut oftare. Och tada – nu är du off, på alla plan. Var inte förvånad om en skön känsla infinner sig här.

Varsågod, här är en bild på vårt sovrumsfönster just nu. Och julstjärnan har vi inte burit bort heller, nej…Ett foto som garanterat inte kommer visas upp i flödet på Insta

Och sist men inte minst; Ett  råd som gavs i en kurs gällande konflikthantering (på BUP) som jag och min man gått:

 Det här är något som kan användas av två personer som lätt och ofta börjar bråka. Det kan vara du och din partner, din tonåring, eller mamma. För att det ska vara användbart i hetlevrade situationer behöver ni ha kommit överens om denna strategi innan, och exakt vad ni ska göra då. Här är det viktiga nämligen att bryta konflikten i början, så att den inte eskalerar, utan upphör eller förs under sansade former.

Så i det ögonblick ni börjar bli upprörda, behöver en av er lägga märke till att ”Ajaja, nu börjar det blåsa upp till storm här”…och sätta stopp genom att t. ex:

Ta ett skutt i gröngräset, som Sötnos, i stället för att bli ovän🍃

Gå i väg! Ofta räcker det faktiskt med att gå ut ur rummet, nedför trappan eller ta en sväng ut i trädgården för att komma till sans. Egentligen vill vi oftast inte bråka, i alla fall inte genom att tappa kontrollen och gapa, eller gaffla med någon i tjugo minuter, särskilt inte när ingen lyssnar på den andra, och ni har gjort det många gånger förut. Behöver ni reda ut något kan ni försöka en stund senare, i ett mer sansat utgångsläge.

Men – man kan också börja prata om något helt annat! Här är det som sagt viktigt att ni båda är med på det, och gärna har kommit på vad ni ska prata om i förväg. Det kan vara t. ex. vad ni ska äta till middag, eller vad ni tyckte var bäst med filmen ni såg i går. Men håll det med fördel enkelt, inte något ni brukar tjafsa om😉

Oftast vill vi inte bråka, egentligen💞Vi vill ha det bra tillsammans.

Det sista tipset har vi aldrig lyckats med, men jag ler alltid när jag tänker på det🔽

När rösterna blir högre och ni argare, och identifierar detta…DÅ ska ni avbryta OCH ta några danssteg ni kommit på innan. Gör detta i någon minut.

Nu tackar jag dig som läste, och önskar dig en riktigt fin lördag😊

Blir du nyfiken på mig, och mina tjänster länkas du till min hemsida här

Hem

9 reaktioner till “Vänd på din dag”

  1. Tipsen du ger är underskattade. Bara att slå en signal till någon du vet är ensam eller ta med någon du vet mår dåligt på en promenad kan göra skillnad.
    En vacker dag kan man själv befinna sig i en tid som präglas av negativa tankar och leda.

    Gillad av 1 person

  2. Mycket bra tips👍 sitter i soffan nu och blev så sömnig. Fick lite inspiration av dig nu, så jag reser mig ur soffan och gör en sockerkaka, det var ett tag sedan jag gjorde det, så kanske sömnigheten går över. (Jag sov ju faktiskt bra i natt). Ha en bra eftermiddag och söndagskväll ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s