Ett inlägg som spårade ur…

Fredag kväll och jag kröp ner i sängen redan vid åtta. Ligger under en hög med täcken. viftar på tårna och lyssnar på jazz. Och dricker te. Köpte en flaska vitt i går, men det lockar inte alls i dag, tröttheten är för stor.

Denna bok lockar dock, ska börja läsa den så fort jag bloggat klart. Louise Penny skriver så bra att man utan problem förflyttas till hennes, eller rättare sagt, hennes karaktärers värld. Och där vill man stanna så länge som möjligt, trots mord och allt.

Min yngsta kommer om en stund, och ska ligga här och läsa. Just nu är det en serie som heter Norrsken hon avverkar. Väldigt populär tydligen, för det är kö på den på bibblan hela tiden.

Äldste sonen bastar med vänner, äldsta dottern är på väg hem.

Och yngste sonen är i tryggt förvar på sitt rum, hör ljuden från hans TV. I veckan var polisen på hans skola, det som hände kallades en särskild händelse.

På nätterna sover jag alltid med persiennerna halvöppna. Jag vet inte varför jag älskar ljuset av de orange gatlyktorna utanför så mycket. Kanske känslan av att det är rått och kallt ute, men att vi är trygga härinne. Men det är naturligtvis bara en del av sanningen, att göra det mycket enklare än vad det är. Slöjan mellan allt, det trygga och det otrygga är så ohyggligt tunn.

När jag vaknar på nätterna är jag ofta klarvaken direkt, det händer att jag är uppe en liten stund i kylan och blir kall för att somna lättare. Ibland är jag ansatt av ångest, och tankar, andra gånger betydligt mer tillfreds. Men oavsett vad, är det jag har vad jag önskar alla:

Ett varmt hus där det bor människor man älskar. Eller i alla fall en människa om det är vad man vill. Eller ett djur. Ingen borde vara ensam, eller stå ute i kylan.

Ingen borde leva mitt i ett krig. Ingen borde mista sin älskade på ett ohyggligt sätt. Det finns saker som aldrig, aldrig borde hända. Det här inlägget spårade ur känner jag, men det, å andra sidan är ju långt ifrån det värsta som kan ske…Ta hand om er🤗Nu är det dags att börja läsa Ett förbud mot mord, för att knyta ihop detta inlägg. Kram

5 reaktioner till “Ett inlägg som spårade ur…”

 1. Tycker inte alls ditt inlägg spårade ur!
  Louise Penny är också en av mina favoritförfattare. Har läst nästan allt som finns översatt av henne. Hon blir bara bättre och bättre. Nu har jag hennes senaste Hus av glas framför mig. Roligt att höra någon annan som också gillar henne. Det skrivs så lite om henne trots att hon är så mycket bättre än många andra i den genren.
  Önskar dig en fin och lugn påsk!

  Gillad av 1 person

  1. Hon har absolut allt en författare ska ha, och mer. Önskar jag kunde bo i Three Pines (minus mord)😅Jag älskade Hus av Glas. (Har hon skrivit fler böcker, förutom dem av kommisarie Gamache)? Önskar dig en fin påsk också 🐣

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s