Go with the flow…

Hej på dig! Hur kan du underlätta för dig i dag? Då förra inlägget om att göra tvärtom blev så omtyckt, tänkte jag spinna vidare på ett liknande tema.

Nämligen hur du kan göra något lättare för dig själv i dag. Gör minst EN sak! Det kan t. ex. vara att:

Strunta i att laga lunch/middag.

Ja, varför inte? Och det behöver inte betyda att du, eller familjen, måste
köpa färdigt. Det kan ni förstås göra, om ni vill, men det är inte nödvändigt.
Eventuellt missnöjda familjemedlemmar kan ta en koll efter rester, eller laga
mat själva. Alternativt koka ett ägg.

Förutom att ha sparat en slant, ev. slagit ett slag för jämlikheten OCH varit klimatsmart, har du nu även sparat tid! 1-0 till dig!!

Gå till sängs tidigareeller titta på TV!

Att lägga sig tidigare eller landa ensam i fåtöljen, inte en självklarhet för många mitt i livet, särskilt inte för föräldrar. Hör du nu till dem som säger likt jag brukade göra ”Det går inte att hoppa över grejer i dag, då måste jag göra ännu mer i morgon” , vill jag säga: Verkligen?!

Mycket av det vi tycker att vi måste när vi skyndar runt om dagarna, är inte det skulle jag vilja hävda. Eller, om det är ett måste, så kanske det inte är DU som ska göra det i dag/jämt?

Tänk om det faktiskt är någon annan som tar itu med stöket och köket om inte du är där? Och även om det inte är så, har du i alla fall sluppit det i dag. De flesta av oss har tyvärr lätt att glömma det faktum att vi blir både piggare och gladare om vi får koppla av. Du behöver inte åka på spa, eller lägga bort en hel kväll, det kan räcka med en halvtimme extra i sängen (eller soffan om du föredrar det). Och det får förstås gärna handla om längre tid:)

Låt bli att göra något för någon annan

Nu ska det helst inte handla om lilla mormor som sett fram emot ditt besök en månad, eller myset din yngsta älskar. Men om du tänker på det upptäcker du antagligen att det finns en hel del du brukar göra för andra, bara sådär, i förbifarten. Det gäller speciellt dig som bor med en partner, eller familj. Du kanske t. o. m. får höra ibland ”Du behöver inte göra det där”. Precis. I dag behöver du inte. Och nästa gång? Kanhända vill du hoppa över det då också?

Om du provar detta, vilket jag hoppas att du gör, för att efteråt konstatera: ”Det där var minsann inte att underlätta för mig! Barnen gnällde för att det inte fanns middag / min partner undrade varför hen inte hade ren t-shirt i morse/ jag lade mig tidigt men kunde ändå inte somna…

...så vill jag belysa, både med inlägget ”Tvärtom-dagen” och detta, att det inte bara handlar om att göra nytt, annorlunda eller underlätta utan minst lika mycket om att bryta vanans makt, och oj, den är mäktig. Förändring är inte lätt. Och för att återigen referera till förra inlägget (Tvärtom-dagen) blir egot genast oroligt när vi försöker oss på något nytt, eftersom det kan finnas faror i det okända!

Så det kanske inte känns lätt första, andra eller femte gången. Och du kanske vill laga familjens middagar för jämnan eftersom du älskar det. Utom på måndagar – för då är du så trött. Och förresten gick det ju bra den dagen du inte gjorde det. Inte hände väl några katastrofer när du unnade dig att vara jättelat i torsdags heller? Och, någon annan kan väl tvätta/diska/plocka undan ibland?

Med andra ord; detta inlägg handlar lika mycket om att så möjligheten till ett nytt tänk och nya vanor! För det är faktiskt så underbart att en ny tanke ofta sår andra nya tankar. Och vem vet vad du kan komma på som kan göra livet lättare eller roligare för dig, i längden? Jag tackar dig som läste och önskar dig en fin och lätt tisdag;) Är den tung, lägg då in två saker som underlättar!

Blir du nyfiken på mig och mina helande tjänster länkas du till min hemsida nedan. Varmt välkommen med funderingar, frågor eller bokning

Hem

4 reaktioner till “Go with the flow…”

  1. Mycket tänkvärt. Förr när hade mycket att göra kunde jag göra det roliga först (tex läsa min bok). När jag fått lov att sitta en stund blev jag mer nöjd och kunde sedan sätta igång med det andra. Om man skulle göra färdigt allt innan man hann sätta sig kanske man aldrig hann med det roliga 📕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s